U pulskom Circolu svečano je otvorena manifestacija Pazi što jedeš. Sedmu godinu zaredom promovira značaj ekološkog uzgoja i proizvodnje te tradicionalne, kvalitetne i zdrave hrane. Radionice, prezentacije, degustacije i razgovori s ekološkim proizvođačima potrajat će do nedjelje.
Znanje i okusi ključne su riječi ove sajamske, edukativne i festivalske manifestacije koja građanima prenosi važnost izvorne hrane te time doprinosi kvalitetnijem životu.
Viša kustosica u Etnografskom muzeju Istre i voditeljica projekta 'Pazi što jedeš' Tanja Kocković Zaborski ističe kako nije riječ samo o tradiciji već i o novim trendovima u prehrani.
Predstavlja se preko 30 certificiranih ekoloških proizvođača voća, povrća, orašastih plodova, žitarica, prerađevina, ekološkog sjemenja. Domaća kuhinja, lokalna i sezonska prehrana najbitniji su, ističe Tanja Kocković Zaborski.
Opširnije poslušajte u nastavku.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.