Hrvatski radio

Radio Pula

Pazin danas obilježava Dan grada

02.06.2017.

12:03

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganjem vijenaca na groblju "Moj mir" i svečanošću u Spomen domu, Pazin je obilježio Dan grada. Uz ostalo dodijeljene su gradske nagrade i priznanja pojedinicima zaslužnim za razvoj grada, a bilo riječi i o budućim kapitalnim projektima.

Kroz svoju povijest Pazin je bio sjedište uprave značajnog dijela istarskog poluotoka, žarište djelovanja narodnog preporoda i značajno obrazovno središe, industrijski i administrativni centar, što se i danas ogleda u njegovom statusu sjedišta Istarske županije, rečeno na svečanosti u Spomen domu. Bogato povijesno nasljeđe obvezuje nas da, kako se čulo, nastavimo razvijati sve segmente društvenog i gospodarskog života grada.

Napredak i razvoj Pazina kroz projekte kao što su izgradnja Doma za starije i nemoćne, izgradnja novog autobusnog kolodovora, izgradnja novih gospodarskih zona i sustava odvodnje te razvoj turizma samo su dio onoga što Pazin čeka u idućem razdoblju.

Na svečanosti u povodu Dana grada Pazina dodijeljena su i priznanja i nagrade pojednicima zaslužnim za razvoj grada. Tako je plaketa Grada Pazina posthumno dodijeljena Linu Straniću za izuzetne zasluge na području prometnog i gospodarskog razvitka. Plaketu je dobila i Kristina Kuzma za humanost i solidarnost u darivanju krvi i to više od sedamdeset i pet puta. Plaketa je dodijeljena i Stanku Mališi za doprinos u stvaranju demokratske Hrvatske i razvitku Grada Pazina u ranim devedesetim godinama.

Povelju Grada Pazina dobila je pazinska Zajednica Talijana, zajednički peradarski obrt Tomažin, Agnezi Majić,, Ljiljani Matošević - Levak, dok su zahvalinice dodijeljene Branku Bafu i Jasni Sloković te mješovitom pjevačkom zboru „Roženice".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.