Hrvatski radio

Radio Pula

Pazinski Sindikat umirovljenika prikupio pomoć za stradale u potresu

14.01.2021.

11:21

Autor: Tomislav Šikić

Foto: SUH Pazin/ustupljena fotografija

Foto: SUH Pazin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske uključila se u prikupljanje pomoći za stradale u potresu na Banovini. U dogovoru s istarskim aktivistima i koordinaciji s Gradom Pazinom, u dva je dana prikupljena iznimna količina posteljine i ostalih potrepština.

Pozivu pazinskih umirovljenika odazvali su se mnogi Pazinci, ali i žitelji drugih dijelova Istre.

Prikupljeno je više od 250 plahti, više stotina jastučnica, stitonjak navlaka, 21 deka, 9 popluna, 16 jastuka te veća količina zaštitnih sredstava i higijenskih potrepština. Prikupljene donacije distribuirat će se domovima za starije osobe na području Petrinje i Siska, Općoj bolnici Sisak te najugroženijim obiteljima.     

Mirjana Monas, predsjednica pazinskog SUH-a, zahvalila je svima koji su se odazvali pozivu kao i volonterima-članovima udruge koji su radili na prihvatu, sortiranju i pakiranju donacija  te pozvala na daljnju pomoć stanovništvu potresom razorenih područja. Nove akcije provest će se nakon utvrđivanja potreba na terenu te će se prikupljati najpotrebnije stvari za određene ustanove i obitelji.

Istovremeno se pazinski SUH uključio i u prikupljanje pomoći za učenike u organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin donacijom školskoga pribora u vrijednosti od 1.500 kuna.                                                          

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.