Hrvatski radio

Radio Pula

Pazinsko Gradsko vijeće nije konstituirano ni iz drugog pokušaja

06.07.2021.

14:01

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pazin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Nakon neuspješne 1.konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, u ponedjeljak 5. srpnja održana je 2. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina, ali Gradsko vijeće nije konstituirano. Nijedan od predloženih kandidata za predsjednika/cu nije imao potrebnu većinu glasova.

Kao i na prošloj sjednici, prijedlog za predsjednika/cu podnijeli su MOŽEMO! – POLITIČKA PLATFORMA i koalicija IDS-HNS-HSU te su predloženi kandidati Tanja Grubiša i Marko Breščić. Izbor se nastavio tajnim glasovanjem, putem glasačkih listića. Ovog puta sjednici je prisustvovalo svih 13 vijećnika.

Nakon tajnog glasovanja, Komisija za provođenje tajnog glasovanja prebrojila je glasove i utvrdila kako niti jedan od predloženih kandidata nije dobila/o natpolovičnu većinu od ukupnog broja vijećnika/vijećnica. Kao i na 1. konstituirajućoj sjednici, političke opcije nisu se mogle usuglasiti oko izbora predsjednika/predsjednice Gradskog vijeća, te je za kandidatkinju Možemo! Tanju Grubišu glasalo 6 vijećnika, dok je za kandidata IDS-HNS-HSU, Marka Breščića također glasalo 6 vijećnika.

Predsjednik/ca Gradskog vijeća tako nije izabran/a i time nisu ispunjeni uvjeti iz Zakona o područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o lokalnim izborima te Gradsko vijeće Grada Pazina nije konstituirano.

Gradsko vijeće Grada Pazina, ima još jednu – posljednju priliku za konstituiranje vijeća, a ako se to ne dogodi, u Pazinu će biti raspisani izvanredni izbori za Gradsko vijeće.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR