Hrvatski radio

Radio Pula

Peđa Grbin i Mauricio Licul o aktualnim gradskim temama Pule

24.02.2017.

13:51

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O aktualnim gradskim temama u Puli su na konferenciji za novinare govorili potpredsjednik i saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin te kandidat SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Pule Mauricio Licul. Pula, poručili su, može i mora puno bolje.

Puljani moraju biti svjesni koliki je novac kojim Grad Pula raspolaže, rekao je Peđa Grbin. Ukupni zbroj proračuna u četverogodišnjem razdoblju koji je gradonačelnik uputio Gradskom vijeću iznosi milijardu i petsto milijuna kuna, dodao je.

Na građanima je da ocijene da li je taj novac pravilno potrošen. Da li se s tim novcem moglo napraviti više ili ne. Smatram da je, rekao je Grbin. Pogotovo ako pogledamo ono što se govorilo prije četiri godine. Najavljivale su se četiri garažne kuće, a nema niti jedne.

Najavljivala se obnova fasada, danas znamo da je u Puli koja ima preko 20 tisuća domaćinstava, iz gradskih sredstava pomognuta obnova tek pedesetak ili manje fasada. Kada se počeo uređivati Trg kralja Tomislava? Tek prije izbora. Bazen? Javna nabava je tek sada raspisana, a znamo da se do sada selio četiri puta, zaključio je Grbin.

Pula ne da može, nego i mora puno bolje. Za brojne gradske projekte opravdanje gradske vlasti jest da nema organizacije i financija. No, bitan je način na koji se raspolaže s gradskim novcem, istaknuo je Mauricio Licul.

Prvi zlatni kilometar obilaznice košta 45 milijuna kuna, a za drugi se od istog izvođača prihvatila ponuda od 25 milijuna. Dakle, činjenica je da novca za infrastrukturu, bez obzira radi li se o cestama ili o nekim drugim horizontalnim površinama i te kako ima, samo je stvar na koji način se troši novac, dodaje Licul.

Treba dopustiti građanima, realno da se izraze i da sudjeluju u rješavanju važnih pitanja. A ne da morate biti član određenih interesnih skupina da biste uopće bili uzeti u obzir, zaključio je Mauricio Licul.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR