Hrvatski radio

Radio Pula

Peđa Grbin na Radio Puli o budućnosti SDP-a

14.10.2020.

15:05

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

(foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: - / -

Pred novoizabranim predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom nije lak posao. To je rad na konkretnim stvarima koje su ljudima bitne; davati odgovore na pitanja kako građankama i građanima ove zemlje osigurati normalan život dostojan čovjeka. I na tome počinjemo raditi, kaže Grbin.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, gostujući u emisiji ŠuprEš HRT Radio Pule rekao je da SDP počinje raditi ono zbog čega su ga građanke i građani birali u Hrvatski sabor. Najveći problem SDP-a je nedostatak politika nedostatak sadržaja i to je ono prvo s čime se namjeravam uhvatiti u koštac i što namjeravam mijenjati.

Upravo zbog toga danas kolegicama i kolegama iz platforme Možemo predstavljamo prijedloge promjena zakona iz područja ovrhe kojima želimo omogućiti produženje moratorija kako se na naše građane ne bi u sljedećih nekoliko tjedana svalilo jedno more, jedan pravi tsunami ovrha koje nam prijeti a kaže, uz ostalo Peđa Grbin.

Uz to, dodaje, imamo pitanje Nacionalne razvojne strategije koja kasni i umjesto da se pusti u javno savjetovanje Vlada ju kontrolirano preko određenih medijskih kuća pušta van umjesto da je prezentira svim građanima kako bi na nju mogli odgovoriti.

Nacionalna razvojna stratehija je dokument koji bi trebao biti temelj za povlačenje novca iz Europske unije i koji je trebao biti gotov do početka ove godine no od toga ništa, a početak novog proračunskog razdoblja je pred nama, ističe Grbin.

Dobili smo alokacijom iz fondova europske unije 22 milijarde u sljedećih sedam godina, međutim, ako se ne zbrojimo i ne počnemo raditi taj novac će ostati samo na papiru i hrvatske građanke i građani neće vidjeti ništa. Rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, gostujući u emisiji ŠuPress Radio Pule.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Peđa Grbin na Radio Puli o budućnosti SDP-a

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.