Hrvatski radio

Radio Pula

Petoro novooboljelih - preminula jedna osoba

27.08.2020.

09:14

Autor: HRT

foto: Mauro Giorgi /HRT

foto: Mauro Giorgi /HRT

Foto: - / -

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu su izvijestili da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 420 uzoraka briseva (225 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba.

Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak u susjednoj državi. Za ostale osobe u tijeku je epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba. Izliječena je 1 osoba pa je trenutno 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 278 osoba.  

U Hrvatskoj su danas 304 novozaražene osobe, 194 pacijenta su na bolničkom liječenju i 13 na respiratoru. Dvije su osobe umrle. U najvećem žarištu - Splitsko-dalmatinskoj županiji imaju 109 novooboljelih i ondje od danas vrijede nove epidemiološke mjere. Dalmacija ukupno ima 130 novozaraženih, a grad Zagreb 68.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako odluka o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije donesena naprečac, nego na osnovi zapažanja i odluka lokalnog Stožera civilne zaštite prema tamošnjoj epidemiološkoj situaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.