Hrvatski radio

Radio Pula

Pinna nobilis objavila 7. i 8. natječaj

12.10.2021.

15:53

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: kolaž/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: - / -

FLAG Pinna nobilis objavio je 7. i 8. FLAG natječaj za Podmjeru 1.1.2. "Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća koja se bave akvakulturom" i Podmjeru 1.1.1. „Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti“.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (FLAG) označava partnerstvo između nositelja ribarskog sektora i ostalih lokalnih dionika iz privatnog i javnog sektora. Partnerstvo je uspostavljeno s ciljem održivog razvoja ribarstva i marikulture te za zadatak ima izradu i provedbu zajedničke strategije za svoje područje.

FLAG Pinna nobilis objavio je 2 natječaja iz LRSR FLAG-a: 

7. FLAG natječaj iz LRSR FLAG-a za Podmjeru 1.1.2. „Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća koja se bave akvakulturom“

Predmet FLAG-natječaja je dodjela javne potpore za provedbu Podmjere 1.1.2. s ciljem jačanja konkurentnosti i održivosti gospodarskih subjekata koji se bave akvakulturom za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području FLAG-a „Pinna nobilis“.

Svrha FLAG natječaja je dodjela potpore za produktivna ulaganja u akvakulturu, diversifikacija proizvodnje u akvakulturi, osuvremenjivanje jedinica akvakulture uključujući poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika, kupnja opreme za zaštitu farmi od divljih grabežljivaca, uvođenje novih tehnologija, ulaganja koja povećavaju energetsku učinkovitost i promiču prelazak poduzeća na obnovljive izvore energije te ostale, s akvakulturom povezane, aktivnosti koje doprinose ciljevima iz odobrene Lokalne razvojne strategije u ribarstvu.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava za ovaj Natječaj iznosi: 683.795,94 HRK.

Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 6.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK.

Najviši (maksimalni) iznos javne potpore po projektu iznosi 40.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK.

Intenzitet potpore iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova u okviru projekta.

Rok za podnošenje prijava: od 15. 10. 2021. do 15. 11. 2021. godine.

 

Prihvatljive aktivnosti u okviru FLAG natječaja su:

1. Ulaganja u akvakulturu:

a) Produktivna ulaganja u akvakulturu

b) Diversifikacija proizvodnje u akvakulturi i uzgajanih vrsta

c) Osuvremenjivanje jedinica akvakulture, uključujući poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika

d) Poboljšanja i osuvremenjivanje povezana sa zdravljem i dobrobiti životinja, uključujući kupnju opreme za zaštitu farmi od divljih grabežljivaca

e) Smanjenje negativnog utjecaja ili poticanje pozitivnih učinaka na okoliš i povećanje učinkovitosti resursa

f) Ulaganja u unapređenje kvalitete ili dodavanje vrijednosti proizvodima akvakulture

g) Ulaganja koja dovode do znatnog smanjenja učinka poduzeća u području marikulture na potrošnju i kvalitetu vode, posebice smanjenjem količine korištene vode ili kemikalija, antibiotika i drugih lijekova, ili poboljšanjem kvalitete izlazne vode, uključujući uspostavom multitrofičkih akvakulturnih sustava

h) Ulaganja koja povećavaju energetsku učinkovitost i promiču prelazak poduzeća u području akvakulture na obnovljive izvore energije.

2. Brendiranje proizvoda akvakulture

3. Promidžbene aktivnosti

 

Sve ostale informacije, tekst natječaja, obrasci i prilozi dostupni su na web stranici FLAG-a Pinna nobilis (https://flag-pinnanobilis.hr/flag-natjecaj/flag-natjecaj-za-podmjeru-1-1-2-ulaganje-u-jacanje-konkurentnosti-mikro-malih-i-srednjih-poduzeca-koja-se-bave-akvakulturom/)

 

8. FLAG natječaj iz LRSR FLAG-a za Podmjeru 1.1.1. „Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti“

Predmet FLAG-natječaja je dodjela javne potpore za provedbu Podmjere 1.1.1. s ciljem jačanja konkurentnosti i održivosti gospodarskih subjekata u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području FLAG-a „Pinna nobilis“.

Svrha FLAG-natječaja je dodjela potpore za ulaganja kojima se uvodi nova tehnologija u poslovanje i/ili nova inovativna rješenja kao što su nabava opreme, novog ribarskog pomagala te druge potrebne opreme koju nositelj projekta nije koristio u dosadašnjem radu, za ulaganja u/izvan ribarskih plovila koja doprinose unapređenju kvalitete ulova, za pripremu dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola, kupnju i razvoj računalnih programa, marketinške aktivnosti projekta te ostale aktivnosti povezane s ulaganjem koje doprinose ostvarenju ciljeva iz odobrene LRSR.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava za ovaj Natječaj iznosi: 301.880,00 HRK.

Najniži iznos javne potpore po nositelju projekta, odnosno ribarskom plovilu, iznosi 1.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK.

Najviši (maksimalni) iznos javne potpore po nositelju projekta, odnosno ribarskom plovilu, iznosi 30.000,00 EUR u protuvrijednosti u HRK.

Intenzitet potpore iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova u okviru Podmjere 1.1.1.

Iznimno, intenzitet potpore može biti 80% za ulaganja u plovila u segmentu malog priobalnog ribolova.

 

Rok za podnošenje prijava: od 15. 10. 2021. do 15. 11. 2021. godine.

 

Prihvatljive aktivnosti u okviru FLAG natječaja su:

1. Ulaganja u cilju poboljšanja sigurnosnih uvjeta na ribarskim plovilima.

2. Ulaganja u cilju poboljšanja zdravstvenih uvjeta na ribarskim plovilima.

3. Ulaganja u cilju poboljšanja higijenskih uvjeta na ribarskim plovilima.

4. Ulaganja u cilju poboljšanja radnih uvjeta na ribarskim plovilima.

5. Ulaganja u cilju podizanja kvalitete ulova na ribarskim plovilima.

6. Ulaganja izvan ribarskog plovila koja doprinose unapređenju dodane vrijednosti i kvalitete ulova sa ribarskog plovila.

7. Ulaganja na ribarskim plovilima u cilju promicanja energetske učinkovitosti te ulaganja u pripremu dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola povezanih uz ulaganje u ribarsko plovilo.

8. Nabava informacijsko-komunikacijskih alata i opreme.

9. Ulaganje u marketinške/promidžbene aktivnosti.

10. Opći troškovi – usluge stručnjaka (konzultanata).

 

Sve ostale informacije, tekst natječaja, obrasci i prilozi, dostupni su na web stranici FLAG-a Pinna nobilis (https://flag-pinnanobilis.hr/flag-natjecaj/flag-natjecaj-za-podmjeru-1-1-1-ulaganje-u-jacanje-konkurentnosti-mikro-malih-i-srednjih-poduzeca-u-sektoru-ribarstva-i-povezanih-aktivnosti-3/).

 

Predstavljanje FLAG natječaja za Podmjeru 1.1.2. i Podmjeru 1.1.1. održati će se putem platforme „Zoom“ u sljedećem terminu:

13. 10. 2021. u 10:00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.