Hrvatski radio

Radio Pula

Plava Laguna 5150® Triatlon u Poreču

10.10.2021.

07:19

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Plava Laguna 5150® Triatlon/ustupljena fotografija

Foto: Plava Laguna 5150® Triatlon/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Plava Laguna i Wanda Sports Holdings najavljuju novu 5150® Triatlon utrku. Nakon godine dana pauze, utrka se vraća u Poreč, a koliko su sportaši željni sportskih događanja, govori i činjenica da je mjesecima unaprijed event rasprodan te će se natjecati sportaši iz više iz 40 zemalja svijeta.

- Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, Hrvatska održat će uz prekrasnu kulisu Jadranskog mora, a općenito ravna podloga pružit će iskusnim sportašima priliku da ostvare osobne rekorde, kao i pružiti mogućnost novim sportašima da naprave prve korake u triatlonu. Izrazito smo zadovoljni što su sportaši zainteresirani za događanje, a vjerujem da će u utrci uživati jednako kako smo mi uživali pripremajući je - kaže direktor utrke Goran Vrus. 

- Za mnoge sportaše, ideja o natjecanju u utrci IRONMAN® ili IRONMAN 70.3® može biti iznimno zastrašujuća, ali 5150 format je dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti. Za mnoge, smatramo da je to savršen način da ih odvede do duljih trka, a istovremeno samo po sebi čini značajno postignuće - dodao je.

Sportaši će triatlon započeti plivačkom trasom od 1500m koja počinje na ​​plaži ispred hotela Paretium Plava Laguna, prije nego se upuste na biciklističku trasu od 40 km koja  će ih odvesti do vodenog parka Aquacolors. Natjecatelji se zatim suočavaju s 10 km dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć