Hrvatski radio

Radio Pula

Plesni izazov posvećen "Najstarijoj Medulinki – ladonji na placi"

23.02.2021.

15:37

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U posljednjem tjednu veljače te u završnici natjecanja za Europsko stablo 2021. pripremljen je video plesnog izazova posvećenog "Najstarijoj Medulinki – ladonji s place", koja u navedenom međunarodnom natjecanju predstavlja Republiku Hrvatsku.

Na inicijativu Nicole Vojak, koja je koreografiju plesnog izazova "Jeruzalema dance challenge" prilagodila za tu prigodu, koreografiju su uvježbali plesači i plesačice Plesnog studija Pirueta Medulin, pod vodstvom Paole Šimunović, vrtićke skupine Leptirići i Delfini Dječjeg vrtića Medulin, te djelatnici Općine Medulin, pod vodstvom Nicole Vojak.

Medulinska je placa na jedan dan postala pravim plesnim podijem, a protagonistica priče, ladonja na placi – "Najstarija Medulinka – čokoladno stablo naših uspomena" kulisa.

Kadrove za video medulinskog plesnog izazova snimio je i sam video realizirao Darko Privrat u suradnji sa Sonjom-Barbarom Bader i Nicole Vojak, koja potpisuje inspirativne riječi teksta koji prati video i prijevod na engleski jezik. Video plesnog izazova možete vidjeti i preuzeti OVDJE. 

U želji i nadi da što više ljudi vidi ovaj video i zapleše uz predstavljeni plesni izazov, pozivamo vas da ga objavite i dijelite u vašim medijima, društvenim mrežama i svim drugim kanalima. A onda… zaustavite se na trenutak u svojem radnom danu, pustite video i uključite zvučnike. Uz glazbu i ples, smijeh i dobar osjećaj, garantiramo, neće izostati, a pozitivna će se energija koja oko „Najstarije Medulinke“ i njene priče traje već mjesecima, zasigurno još više proširiti! Time ćete ju svakako podržati u posljednjim danima natjecanja za Europsko stablo 2021. godine, koje traje do ponoći 28. veljače, do kada je na Internet stranici www.treeoftheyear.org/CR moguće dati glas predstavnici Republike Hrvatske i još jednom stablu među ukupno 14 kandidata u natjecanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.