Hrvatski radio

Radio Pula

Plovanija: uhićena šestorica Talijana zbog krađe milijun i pol kuna

04.12.2020.

11:18

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Šestorica talijanskih državljana koje se povezuje s pljačkom teškom gotovo milijun i pol kuna uhićeno je jučer na graničnom prijelazu Plovanija. Trenutačno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, potvrdila je PU Istarska.

Osumnjičene su uhitili policajci iz Buja nekoliko sati nakon što ih je jedan Talijan prijavio da su mu u Puli ukrali veći novčani iznos. Zahvaljujući njegovom opisu počinitelja, oni su uhićeni na graničnom prijelazu Plovanija.

Prema pisanju talijanskih medija radi se o pljački od oko 195 tisuća eura odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera. Talijanski mediji također navode da su dvojica muškaraca napala poduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca. Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u autu te odmah krenuli u bijeg.

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešli granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.