Hrvatski radio

Radio Pula

Počela druga faza izgradnje hotela Park

12.01.2017.

15:57

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je prije blagdna u potpunosti uklonjen postojeći objekt, ovih je dana krenula druga faza izgradnje novoga hotela Park, investicije ukupno vrijedne 600 milijuna kuna, koju je i hrvatska Vlada proglasila strateškim projektom.

Na redu su zemljani radovi i iskopi a njihovo trajanje dijelom će ovisiti o vremenskim prilikama, kaže Kristina Miljavac iz Korporativnih komunikacija Adris grupe. Hotel Park najveća je pojedinačna investicija u hrvatskom turizmu ove godine. Objekt bi s radom trebao početi u prvoj polovici 2018. a govori se i o otvaranju stotinjak novih radnih mjesta.

Paralelno se preuređuje i hotel Eden. Sve će koštati 65 milijuna kuna a najveći dio bit će uložen u potpuno renoviranje hotelske kuhinje i 325 soba. 

Adris je dosad u turistički dio svoga poslovanja uložio više od 3 milijarde kuna a u narednom razdoblju planira investirati dodatnih milijardu i 600 milijuna. Namjera je više od 90 posto kapaciteta podignuti u kategoriju s 4 i 5 zvjezdica te time privući goste veće platežne moći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.