Hrvatski radio

Radio Pula

Počela izrada Regionalnog programa za mlade Istarske županije

14.02.2017.

14:09

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je predstavljen projekt "Regionalni program za mlade Istarske županije" za razdoblje od 2018. do 2022. godine. Riječ je o strateškom dokumentu koji će definirati ključne točke rada i aktivnosti mladih u radu javnog sektora. Nakon izrade trebala bi ga usvojiti Skupština Istarske županije.

"Regionalni program za mlade Istarske županije" prvi je takav dokument koji će biti donesen na području Istre i u njegovu izradu trebalo bi se sa svojim idejama i prijedlozima uključiti što više mladih. Na izradi programa trenutačno rade članovi nekoliko županijskih Udruga mladih i Savjet mladih Istarske županije, kaže predsjednik Savjeta Andrej Jurković. Dodaje kako ovim programom Istarska županija dobiva jasnu sliku u kojem smjeru treba kreirati politke za mlade, koje su potrebe mladih i ono što je najvažnije daje nama alat, kao Savjetu mladih, da pratimo provedbu samog programa.

U sklopu programa dosad su prikupljeni statistički podaci o mladima u Istri, napravljen je adresar, odnosno popis svih županijskih udruga koje rade za i sa mladima te adresar javnih tijela i institucija koje su u doticaju s mladim Istranima, kaže Kristina Rabar iz Udruge mladih i Alumni FET koja je partner na projektu. Aktivnosti se uskoro nastavljaju s istraživanjima na razini Županije kako bi se vidjelo gdje su sve aktivne Udruge mladih, vidjeti s kojima se problemima susreću i koje aktivnosti provode kako bi se to kasnije moglo uvrstiti u Regionalni program, ističe Rabar.

Projekt "Regionalni program za mlade Istarske županije" s 52 tisuće kuna financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a s gotovo 58 tisuća kuna Istarska županija. Čelnici županije i Udruga koje sudjeluju u njegovoj izradi, danas su pozvali mlade da se uključe u izradu ovog projekta, kako bi se izradio kvalitetan dokument koji će nakon donošenja zaživjeti u praksi.

Javiti se mogu na web stranice Udruga mladih i facebook stranice županijskog Savjeta mladih.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.