Hrvatski radio

Radio Pula

Počela podjela poklon paketa za najranjivije sugrađane

14.12.2021.

16:04

Autor: HRT

Ranjivi sugrađani

Ranjivi sugrađani

Foto: Nikon-2110 / Pixabay

Uoči nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, Grad Pazin je i ove godine za svoje najranjivije sugrađane pripremio 148 prigodnih poklon paketa za što je osigurano nešto više od 21.500,00 kuna. 

Prvi paketi podijeljeni su danas u prostorijama Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Pazin. Zajedno s djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Pazin, od 14. do 16. prosinca u njihovim prostorima na adresi Ernesta Jelušića 2, od 9,00 do 15,00 sati nastavit će se podjela. Kako bismo očuvali zdravlje naših starijih sugrađana, prema potrebi paket može preuzeti i mlađa osoba (djeca, unuci, susjedi,…), uz predočenje osobne iskaznice i OIB-a korisnika. Korisnicima koji nisu u mogućnosti doći preuzeti poklon paket, djelatnici Crvenog križa Pazin uručiti će pakete do Božića, osobno na adresu.


Socijalno najranjivijim sugrađanima namijenjeno 90 prigodnih paketa sastavljenih od prehrambenih i higijenskih artikala. Popis najpotrebitijih osoba sastavljen je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Pazin i Gradskim društvom Crvenog križa Pazin.


Dodatno Grad Pazin pripremio je poklon pakete (58) i za korisnike s područja Grada Pazina smještene u Ustanovama socijalne skrbi, organiziranom stanovanju kao i za članove Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin te korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.