Hrvatski radio

Radio Pula

Počela realizacija kapitalnih projekata u Pazinu

18.05.2018.

15:16

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Izrada projektne dokumentacije za Dom za starije osobe i za Autobusni kolodvor, proširenje i rekonstrukcija vrtića, poduzetnički inkubator, adaptacija i sanacija zgrade Osnovne škole te rekonstrukcija groblja, kapitalni su projekti u Pazinu. Mnogi od njih ili su počeli ili su privedeni kraju.

Za Autobusni kolodvor izrađen geodetski snimak, provedeni su istražni radovi, izrađen je elaborat i idejni projekt i pred potpisivanjem je ugovor za izradu Glavnog i izvedbenog projekta i troškovnika radova, rekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić u Spomen domu na predstavljanju godišnje realizacije projekata.

Za poduzetnički inkubator potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu višem od 2 milijuna kuna. Dovršeno je proširenje groblja ''Moj mir'' te izgradnja nerazvrstanih cesta kroz naselje Zarečje. U tijeku su radovi na sustavu odvodnje otpadnih voda naselja Stancija Pataj i Maršeti, a projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Jelenčići uspješno je prijavljen na europske fondove, istaknuo je Krulčić.

Pojasnio je i kako je za Dom za starije osobe, izrađen idejni projekt, provedena javna rasprava te ishodovana lokacijska dozvola. U tijeku su pripreme za raspisivanje javne nabave za izradu glavnog i izvedbenog projekta za 1. fazu izgradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.