Hrvatski radio

Radio Pula

Počeli dani besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila

23.11.2015.

09:57

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U stanicama za tehnički pregled vozila diljem Hrvatske jutros je počela sigurnosno - preventivna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila. Do kraja tjedna održavat će se i u istarskim Stanicama za tehnički pregled vozila, a vozači će besplatno moći kontrolirati ispravnost svojeg vozila.

Na ovu tradicionalnu akciju koji organiziraju Hrvatski auto klub, Centar za vozila Hrvatske i Stanice za tehnički pregled vozila lani se odazvalo čak 14 tisuća vozača kojima su stručnjaci besplatno kontrolirali stanje na automobilima. Činjenica je kako je starost vozila u Hrvatskoj velika pa samim time je i ispravnost vozila mala, a zabrinjavajuće je i što vozači nisu dovoljno soviješteni o važnosti kontroliranja ispravnosti svojih vozila, kaže Mario Pavić iz Hrvatskog auto kluba. Dodaje da je pregled u sklopu akcije isti kao redoviti tehnički pregled vozila.

Akcija se ne odnosi na vozače koji ovaj tjedan imaju redovitu tehničku kontrolu vozila u svrhu produljenja registacije. Prvih 15 tisuća vozača koji će se odazvati akciji dobit će na poklon trolitarsku tekućinu za pranje vjetobranskog stakla prilogođenu za zimske uvjete vožnje, kažu u HAK-u. Ujedno pozivaju i vozače da se odazovu ovoj akciji kako bi provjerili ispravnosti svojih vozila koja su kažu, uz vozača i cestu, ključan čimbenik u sigurnosti u prometu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.