Hrvatski radio

Radio Pula

Počelo obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna

07.10.2019.

15:41

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

(foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

Foto: - / -

U Šijanskoj šumi počelo je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna. Brojnim mališanima pridružila se pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te im je zaželjela prekrasni tjedan pun radosti, veselja i zajedničke igre.

Djecu su jutros posebno razveselili punktovi iznenađenja i zabave na središnjoj poljani Šijanske šume. Za bogat program dječjeg stvaralaštva zaslužno je 'Društvo Naša djeca', a realiziran je u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, pulskom bolnicom i Gradom te Istarskom županijom.

Dječji tjedan obilježava se diljem Hrvatske u prvom punom tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana. Njime se želi skrenuti pozornost šire društvene javnosti na ostvarivanje prava i potreba djece. Ona se u svojim sredinama okupljaju kako bi javnosti uputili poruku da su upravo djeca budućnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.