Hrvatski radio

Radio Pula

Počelo uređenje porečkoga gradskog kupališta

16.02.2017.

10:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I Poreč se užurbano priprema za turističku sezonu. Ovih je dana počela obnova jedne od najposjećenijih i najatraktivnijih gradskih plaža, takozvane plaže Naftaplin. Investicija je vrijedna milijun i 200 tisuća kuna, od čega je 600 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo turizma.

Na porečkom gradskom kupalištu, zvanom Naftaplin do turističke predsezone uredit će se tisuću i pol četvornih metara prostora na kojem će Porečani i gosti dobiti nove sadržaje za odrasle i djecu, kaže glasnogovornica u gradu Poreču Ajna Temimović. Dodaje da će se urediti šetnica i plaža, dodatni pristupi za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Plaža će se nasipati kamenim oblucima, dotrajale ograde i klupe zamijenit će se novima, postavit će se tuševi, koševi i nove svlačionice. Novitet će biti i popularna glazbena ograda, koja pruža djeci i odraslima doživljaj sviranja poznate melodije, ističe Ajna Temimović.

Prošle su godine zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva turizma u Poreču uređene dvije plaže. Inače Poreč je dosad dobio gotovo 2 milijuna kuna za uređenje plaža od resornog Ministarstva, a posljednjih je godina gotovo 8 milijuna kuna uloženo u uređenje gradskih plaža i šetnica na Peškeri, Červar Portu te plaža između uvale Brulo i rta Bare, u uvali Sveti Martin i ispod hotela Zagreb.

Radovi na uređenju gradskog kupališta Naftaplin trebali bi biti gotovi krajem travnja čime će Poreč svojim gostima u nadolazećoj sezoni ponuditi još jedan novi atraktivni sadržaj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.