Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo 16. Obrtnički sajam Istre

10.10.2013.

12:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskoj Karolini otvoren je 16. Obrtnički sajam Istre. Predstavlja se 180 izlagača, a svrha je u četiri sajmena dana ostvariti poslovnu suradnju, razmijeniti iskustva i plasirati proizvode na nova tržišta.

Na otvorenju je istaknuto kako u  Hrvatskoj ima 83 tisuće obrtnika, a najveći problemi su im nelikvidnost i konkurentnost. 83 tisuće obrtnika trenutačno muče poteškoće u naplati, manjak posla i konkurentnost na tržištu.

Samo u posljednje dvije godine u Hrvatskoj je zatvoreno više od četiri tisuće obrta i to je poražavajuće, rekao je na otvorenju sajma predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Istaknuo je kako je u ovom trenutku problem i Zakon o obrtu.

Da stanje u obrtništvu nije najbolje ni u Istri, istaknuo je u ime organizatora sajma predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska.

Istarski župan Valter Flego je otvorivši sajam istaknuo kako će različitim poticajima javni sektor pomoći istarskim obrtnicima, a nedavno je, kaže, s tim ciljem osnovan i županijski Savjet za gospodarstvo.

Sajam je otvoren do nedjelje, a proizvode i usluge svojih članova predstavljaju, uz istarsku, i 12 Obrtničkih komora iz ostalih županija.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.