Hrvatski radio

Radio Pula

Počeo bogat program u povodu Dana grada Pule i 71. godišnjice oslobođenja

02.05.2016.

10:51

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je početkom tjedna počeo program obilježavanja 71. godišnjice oslobođenje Pule i Dana grada čiji će središnji događaj biti svečanost u Istarskom narodnom kazalištu u petak, 5. svibnja. Bogat i raznovrstan program odvijat će se cijeli tjedan.

U Komunalnoj palači u ponedjeljak su dodijeljene nagrade učenicima Osnovnih škola za najbolji informatički rad, a posliljepodne je u Domu Hrvatskih branitelja predstavljena povijesna monografija autora Andreja Badera 'Iz fotoalbuma Richarda Schustera 1914. - 1917'.

U Galeriji Cvajner predstavljena je slikovnica 'Pula priča' autorice Ljiljane Rotar što je i svojevrsni uvod u utorak kada je na rasporedu dječji Dan grada s mnogobrojnim aktivnostima za najmlađe. U utorak navečer u Circolu će se održati i koncert u povodu 162. obljetnice rođenja skladatelja Antonija Smareglie, dok u srijedu ujutro na Giardinima počinje Sajam cvijeća, a navečer na Portarati 7. Gitarijada.

Središnji događaj bit će na sam Dan Grada u četvrtak kada će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručena javna priznanja.

Uz ostalo u četvrtak će se u Istarskom narodnom kazalištu održati i koncert 'Dva mora' u kojem će nastupiti Elis Lovrić, Franko Krajcar, Nataša Buršić Krajcar i Matija Dedić.

U petak će u Gradskoj knjižnici i čitaonici biti predstavljena e-Knjiga o Puli, a navečer će se u Art zoni Kandler održati Dani otvorenih galerija.

Bogat program nastavlja se i u subotu u Istarskome narodnom kazalištu 3. Dječjim festivalom Pula pjeva, a program u povodu Dana grada i oslobođenja završava u nedjelju međunarodnom biciklističkom utrkom Granfondo Nevio Valčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.