Hrvatski radio

Radio Pula

Počinje Porečka bajka

09.12.2013.

10:44

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Poreč s Udrugom Bio Istra organizira 13. Porečku bajku – Božićni sajam. Porečka bajka namijenjena je djeci, ali i svim građanima, a trajat će od 13. do 24. prosinca.

Dio aktivnosti Porečke bajke odvijat će se na otvorenom prostoru, Trgu slobode. Osim na Trgu, program će se odvijati i u kazališnoj dvorani i u dvorani Zajednice Talijana. Bajka ove godine ima i edukativnu ulogu; djeci će se približiti pojam energetske učinkovitosti.

I ove godine Grad Poreč daruje djecu od 3 do 10 godine poklon paketićima. Uz čak 1.400 poklona, Grad daruje djecu sa šest kazališnih predstava, dvije plesne predstave, koncertima, dječjim festivalom.

Na Božićnom sajmu na Trgu slobode izlagat će proizvođači tradicionalnih istarskih proizvoda, delicija i slastica te rukotvorina porečkih umjetnika. Zajedno će se kititi i ekološki bor od dasaka, koji će se ukrasiti radovima djece dječjih vrtića, a 13. prosinca sve lampice upalit će gradonačelnik Edi Štifanić.

Ni ove godine neće izostati velika tajna, mališani se ponovno pitaju na koji će način Djed Mraz stići u Poreč; točni odgovori bit će nagrađeni poklon paketima.

U slučaju kiše program će se izvesti sljedećeg lijepog dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.