Hrvatski radio

Radio Pula

Počinje prva faza obnove Vodnjanske ceste u Puli

28.09.2017.

10:55

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ponedjeljak počinje dugoočekivana rekonstrukcija Vodnjanske ceste u Puli na dionici od Inine benzinske postaje na Velom Vrhu do izlaza iz Pule u smjeru Vodnjana. Radovi su vrijedni više od 13 milijuna kuna, investitor su Hrvatske ceste, a trebali bi biti dovršeni do proljeća iduće godine.

Obnova prvog kilometra Vodnjanske ceste i izgradnja kružnog toka na prometno vrlo frekventnom križanju Vodnjanske i Fažanske ceste počinje u ponedjeljak. Tada bi, naime investitor Hrvatske ceste u radove trebao uvesti izvođača - tvrtku Cesta Pula. Hrvatske ceste tako će uspjeti, prema najavama, investiciju početi odmah nakon završetka turističke sezone.

Rok izvođenja radova je šest mjeseci i u to će vrijeme na snazi će biti posebna regulacija prometa, kaže glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. "Tijekom rekonstrukcije, Vodnjanska cesta biti zatvorena za promet od "Bunara" do Paganorskog puta, a obilazni pravci bit će Istarskim ipsilonom te Partizanskim putom. Tijekom uređenja križanja Vodnjanske i Fažanske ceste kod benzinske pumpe na Velom Vrhu radovi će se odvijati uz regulaciju semaforima, a lokalno stanovništvo imat će osiguran pristup", kaže Tamara Pajić. 

Ovakva regulacija prometa vjerojatno neće biti na snazi već od ponedjeljka, no može se očekivati vrlo brzo. Uz rekonstrukciju kilometra Vodnjanske ceste, izgradit će se i kružni tok na križanju Vodnjanske i Fažanske i on bi prema najavama investitora, trebao biti gotov do kraja ove ili u siječnju iduće godine. Cijeli projekt, kažu u Hrvatskim cestama, obuhvaća i izgradnju dva manja kružna toka za naselja Valdenaga i Ruban te rješavanje problema s brojnim sporednim ulazima na Vodnjansku cestu.

Uz proširenje prometnice za oko tri metra, izgradit će se i autobusna stajališta, nove pješačke i biciklističke staze te riješiti oborinska odvodnja, postaviti nova javna rasvjeta i presložiti postojeće instalacije. Dodajmo i da je Ina najavila cjelokupnu rekonstrukciju benzinske postaje na Velom Vrhu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.