Hrvatski radio

Radio Pula

Počinju Dani otvorenih vrata agroturističkih objekata

07.11.2015.

10:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 14 istarskih seljačkih domaćinstava počinju 6. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Održavat će se svakog vikenda u studenom kada će posjetitelji moći kušati istarska jela pripremljena prema tradicionalnim receptima. Svrha je promicati agroturizme, poljoprivredu, hranu i istarske zanate.

Agroturistički objekti vrlo su važni za poboljšanje istarske turističke ponude, a i važan su pokretač razvoja primarne proizvodnje i prerade na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Stoga će tijekom studenog ta gospodarstva pokazati koju sve istarsku autohtonu hranu imaju za ponuditi i kako je pripremaju.

Lani je u tu manifestaciju bilo uključeno 11 istarskih seljačkih domaćinstava, a ove godine ih je 14 što pokazuje da je interes za promidžbu ovakve turističke ponude velik, kaže Igor Merlić iz Agencije za ruralni razvoj Istre. Posjećenost je i dosad bila jako dobra.

Otvorenje šestih Dana otvorenih vrata agroturizama Istre je večeras u 18 sati, a upravo zbog velikog zanimanja posjetitelja ove će se godine manifestacija, osim nedjeljom, održavati i svake subote u studenom. Većina posjetitelja već se prijavila jer su rezervacije obvezne, a ostali to mogu učiniti isključivo na web stranicama AZRIJA www.azri.hr gdje će dobiti i informacije koji su agroturistički objekti ove godine uključeni u manifestaciju.

Dosadašnje zanimanje pokazalo je da su Dani otvorenih agroturizama Istre opravadani te da se tom manifestacijom dodatno populariziraju istarski specijaliteti ruralne Istre, zaključio je Igor Merlić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.