Hrvatski radio

Radio Pula

Počinju edukacije za iznajmljivače na području središnje Istre

09.02.2017.

12:46

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Turističkoj zajednici središnje Istre spremaju se za sezonu. Nakon što su početkom tjedna dobili novi ured, sutra počinju edukacije za iznajmljivače koji će se odvijati cijeli mjesec. Novi ciklus edukacija iznajmljivačima će pomoći u boljoj pripremi objekata za sezonu.

500 iznajmljivača s područja središnje Istre tijekom ovog mjeseca putem edukacija, moći će doznati kako bolje pripremiti svoje objekte za sezonu, kako bolje popuniti svoje kapacitete i što u ponudi još nadograditi da bi turistima bili privlačniji. Ciklus edukacija počinje sutra, a prva će se održati u podne u Školsko - gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, kaže direktorica TZ-a središnje Istre Sanja Kantaruti. Na edukacijama će biti predstavljenje zakonske regulative koje će prezentirati mjerodavni iz Ministarstva turizma, turističke inspekcije i carine. 

Edukacije će se održati i 15. te 24. ovog mjeseca kada će biti riječi o tome kako poboljšati prodaju objekta putem turoperatora, lakše prijaviti goste na sustav eVisitor te koliko dobar dizajn objekta i njegova uređenjost utječe na buking. A na bolje rezervacije svakako će utjecati i ostali sadržaji koji se gostima nude na području Pazina te ostalih 8 jedinica lokalne samouprave koje se nalaze na području središnje Istre. Tako slijedi, kaže Sanja Kantaruti obilježavanje bike staza, u pripremi je i izrada biciklističkih karata te promocija na turističkim sajmovima.

Vrlo je važno i donošenje Strategije razvoja turizma središnje Istre - dokumenta koji je u izradi i koji će definirati smjernice daljnjeg razvoja tog područja. Nastavlja se, kaže Kantaruti i s brendiranjem središnje Istre kao središtem adrenalinskog i kulturnog turizma te enogastronomije sve kako bi i dalje rastao broj turističkih dolazaka i noćenja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.