Hrvatski radio

Radio Pula

Počinju upisi u pulske Dječje vrtiće

30.05.2016.

13:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas počinju upisi u pulske Dječje vrtiće. Roditelji čija djeca kreću u jaslički i vrtićki život od 1. rujna ove godine, od danas mogu upisati svoju djecu u vrtić. Rok za to je 15 dana dakle do 13. lipnja, najavili su danas mjerodavni u Gradu Puli.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci na konferenciji za novinare istaknula je kako se radi o dobroj praksi koju Grad Pula provodi već niz godina, a koja podrazumijeva jedinstvene upise za sve dječje vrtiće na području grada bez obzira na osnivača te prema istim kriterijima tako da uz jednaku subvenciju roditelji mogu upisati svoje dijete u gradski ili privatni vrtić.

Ravnateljice dječjih vrtića kojima je Grad osnivač, ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich i ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević, predstavile su novosti koje od 1. rujna očekuju roditelje i njihovu djecu.

Kovačević je od novina u programu istaknula poludnevni program koji će od ove godine biti dostupan u novom vrtiću na Velom Vrhu. „Po pitanju predškolaraca, program male škole koja je obavezna nudit ćemo u DV Vjeverice na Monte Zaru, vrtiću More u Rižanskoj i na Velom Vrhu u Brunjakovoj“, navela je ravnateljica te je pozvala sve roditelje predškolaraca da obavezno pristupe ovim upisima. Uz redovni program, prema riječima ravnateljice, DV Pula je pojačao kraće programe, poludnevni i trosatni za koje roditelji pokazuju interes, te su uvedene dodatne jasličke skupine.

„Naše četiri područne skupine Titi, Mondo bimbo, Čipi čop i Kalimero selimo na Uspon Svetog Stjepana, u zgradu koju ćemo tijekom iduća dva mjeseca adaptirati i potpuno urediti iznutra zahvaljujući velikoj investiciji Grada Pule. Ova će zgrada u rujnu biti spremna za djecu koja već pohađaju navedene skupine, ali i jednu novu jasličku skupinu, kao odgovor na potrebe roditelja koje ćemo na ovaj način zadovoljiti“, kazala je Brussich.

Ove godine prijave će se obavljati na četiri upisna mjesta, u vremenu od 8.00 do 12.00 sati:
1. DV Pula, OJ Centar, Rižanske skupštine 4.
2. DV Pula, OJ Monte Zaro, Park Monte Zaro 1.
3. DV Pula, OJ Veruda, Banovčeva ulica 29.
4. DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola, Glavinićev uspon 4/a.

Svi potrebni dokumenti za upis u redovni program dječjeg vrtića, kao i u obavezni program predškole, mogu se pronaći službenim stranicama Grada Pule pod rubrikom Izdvojeno, na web stranicama dječjih vrtića www.dvpula.hri www.rintintin.hr, te na upisnim mjestima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.