Hrvatski radio

Radio Pula

Podjela stabala građanima za sadnju u akciji "Zasadi stablo, ne budi panj!"

27.02.2021.

13:22

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kolaž/Grad Pula/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: kolaž/Grad Pula/ustupljena fotografija/Pixabay

Foto: - / -

U sklopu tjedna kolektivne sadnje stabala - "Zasadi stablo, ne budi panj!"- koja započinje 1. ožujka, Grad Pula je osigurao 182 stabla voćki za svoje sugrađane. U sklopu akcije Grad Pula građanima dijeli trogodišnje voćke.

Građani koji su putem e-maila upućenog Udruzi za zaštitu okoliša iskazali interes za sadnju stabala u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, stabla mogu preuzeti od ponedjeljka 1. ožujka do petka 5. ožujka u gospodarskom dvorištu Hercuanee u Valmadama od 13.30 do 14.30 sati, odnosno u srijedu (3. ožujka) od 15.00 do 17.00 sati.

U sklopu akcije Grad Pula građanima dijeli 50  stabala maslina, 50 stabala smokvi, 20 stabala nara, 30 stabala cijepljenog lješnjaka te 32 stabla dvogodišnjeg pitomog kestena.

Osim podjele stabala građanima za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, Grad Pula će tijekom sljedećeg tjedna saditi i na javnim zelenim površinama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.