Hrvatski radio

Radio Pula

Pojačan ulaz turista na istarskim graničnim prijelazima

20.06.2020.

14:15

Autor: Tatjana Kaštelan

Granični prijelaz Kaštel (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Granični prijelaz Kaštel (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Foto: - / -

U Istri nema novozaraženih od koronavirusa, dok je u Hrvatskoj u zadnja 24 sata 19 novih slučajeva zaraze. Unutar 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 20 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19 infekciju.

Budući da se u većini radi o uvezenim slučajevima zaraze iz susjednih zemalja Istarski je stožer civilne zaštite s riječi upozorenja prešao na djela te već postrožio mjere. Zatražili su, među ostalim, strože mjere na graničnim prijelazima sa zemljama s nepovoljnom epidemiološkom situacijom te hitno donošenje protokola postupnja sa zaraženim turistima.

Istovremeno, u Hrvatskoj boravi oko 150 tisuća, a u Istri više od 53 tisuće turista. Prvi je vikend nakon otvorenih granica prema zemljama Eurpske unije. Pojačan je promet na ulazu u našu zemlju, pa tako i na graničnom prijelazu Kaštel gdje gosti čekaju i do sat i pol vremena na prelzak granice.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ s graničnog prijelaza Kaštel

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite IŽ o koronavirusu u Istri

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.