Hrvatski radio

Radio Pula

Pojačene akcije istarske policije u povodu Martinja

11.11.2016.

12:48

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog Martinja policija će pojačano kontrolirati promet. Bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika te raspoloživi uređaji i oprema za nadzor prometa. U akciju se uključila i istarska policija koja će danas i tijekom vikenda pojačano kontrolirati promet diljem Poluotoka.

Marko Oršulić iz Policijske uprave istarske istaknuo je kako se u studnom prošle godine na području Policijske uprave istarske dogodilo velik broj teških prometnih nesreća, a u pet prometnih nesreća poginulo je 6 osoba. U dane Martinja lani se u Istri dogodilo 47 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula.

Policija će i ovog vikenda te tijekom studenog diljem Istre pojačano kontrolirati promet kako bi se smanjio broj prometnih neserća s najtežim posljedicama. Na vozače apeliramo da ne voze ako su pod utjecajem alkohole, a na putnike u vozilu da se ne voze s vozačima koji su popili više alkoholnih pića od dozvoljene količine, rekao je Marko Oršulić. Vozače je pozvao na oprez.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.