Hrvatski radio

Radio Pula

Pokazna vježba vatrogasaca

04.05.2015.

13:30

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja Dana svetoga Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u Puli je Javna vatrogasna postrojba otvorila za građane svoje prostore gdje su predstavljeni njihova vozila i oprema. Vatrogasci su izveli i nekoliko pokaznih vježbi.

Na području Puljštine zajedno s deset dobrovoljnih vatrogasnih društava djeluje tristotinjak vatrogasaca. Organizirano vatrogastvo u Puli postoji već 137 godina, a trenutačno u Javnoj vatrogasnoj postaji Pula djeluje 65 aktivnih vatrogasaca s 21 vozilom. Rade u četiri smjene. Prošle su godine pulski vatrogasci imali 857 intervencija. Ove su vježbe pokazale da su spremni i za novu ljetnu sezonu u kojoj ih očekuje veći broj intervencija na otvorenom.

Od 1. lipnja do 31. listopada zabrana je spaljivanja na otvorenom, pa vatrogasci i ovom prikom pozivaju građane da se pridržavaju tog naputka, a ako slučajno primijete požar, da odmah obavijeste najbližu vatrogasnu postaju ili jave na telefon 112.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.