Hrvatski radio

Radio Pula

Pokvario se MSCT uređaj u Općoj bolnici Pula

04.02.2016.

14:32

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Općoj bolnici pokvario se MSCT uređaj. Popravak se očekuje u idućih tjedan dana, a pacijenti koji su naručeni na pregled bit će obaviješteni o novom terminu. Hitni pregledi obavljat će se u Rijeci i Opatiji.

MSCT uređaj u pulskoj bolnici star je gotovo petnaest godina i u posljednje vrijeme često se kvario. Sada mu treba promijeniti matičnu ploču, što nije skupi zahvat, ali treba pronaći odgovarajući zamjenski dio, kaže ravnateljica bolnice Irena Hrstić. Popravak očekuju kroz pet radnih dana, a čim se uređaj popravi pacijenti će biti pregledani i izvan radnoga vremena.  

Ako ne uspiju popraviti uređaj u zadanom roku pacijenti će privremeno na preglede ići u Rijeku i Opatiju gdje se usmjeravaju i hitni slučajevi. Novi MSCT i magnetni uređaj pulska je bolnica kupila, no prvotni plan je bio postaviti ih u novu zgradu bolnice. Zbog kvarljivosti starog CT-a, sada treba što prije stvoriti uvjete kako bi stigli novi aparati.

Već je napravljen plan za adaptaciju postojeće radiologije kako bi mogli dovesti nove uređaje, a budući da je riječ o zahtjevnim radovima očekuje se da bi to moglo biti gotovo do ljeta.

Poslušajte tonski prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.