Hrvatski radio

Radio Pula

Policija nadzire prometnice - bez dozvole ne može se iz mjesta boravka

24.03.2020.

12:10

Autor: Tatjana Kaštelan

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite IŽ (foto: HRT Centar Pula)

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite IŽ (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Prema jutrošnjim podacima Stožera civilne zaštite Istarske županije u Istri je od koronavirusa oboljelo 35 osoba, troje više nego jučer. Tijekom jutra uzeto je devetnaest novih uzoraka brisa zbog sumnje na infekciju COVID-19 virusom te su dostavljeni na analizu.

U Hrvatskoj je potvrđeno 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom čime je ukupan broj oboljelih porastao na 361, a oporavljeno je 5 osoba, rekao je na jutrošnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić ponovno je pozvala građane da se drže higijenskih mjera, održavaju razmak te da se ne okupljaju.

Od ponoći je na snazi Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravišta. Policijski službenici na prilaznim cestama gradova nadziru provedbu te odluke zbog koje su se jutros stvarale velike gužve. U nastavku poslušajte izjavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Na koje se situacije i na koga Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravišta odnosi pojašnjava nam načelnik Stožera civilne zaštite Istarke županije Dino Kozlevac; poslušajte njegovu izjavu u nastavku.

Zahtjevi za dozvolu odnosno propusnicu upućuju se e-poštom na adrese gradova i općina prema uputama i uz razlog traženju dopuštenja. Oni koji to ne mogu, mogu doći u grad ili općinu te zatražiti propusnicu. U Gradu Puli sve teče bez problema i brzo. Sve detalje pojasnio nam je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek; izjavu poslušajte u nastavku.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović izvijestila nas je o tome kako protiče prvi dan primjene mjere ograničenog kretanja uz propusnicu. Nadziru se prilazi svim istarskim gradovima kakao bi se dnevne migracije svele na minimum; poslušajte u nastavku.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije

Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule

Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.