Hrvatski radio

Radio Pula

Policija već dobila mnoge prijedloge građana o provođenju radar kontrole

04.04.2016.

14:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nepropisna ili neprilagođena brzina najčešći je uzrok prometnih nesreća. Kako bi se dodatno upozorilo na taj problem istarska je policija proteklih dana pozvala građane da predlože mjesto gdje bi se obavljala radar kontrola. Zasad je, doznajemo, policija dobila mnogobrojne prijedloge.

Mnogobrojni Istrani uključili su se u akciju istarske prometne policije i već su dali svoje prijedloge na kojim bi se mjestima mogla provoditi kontrola brzine kretanja vozila, kaže Marko Oršulić iz Policijske uprave istarske. Javili su se zabrinuti roditelji školske djece, jer, kažu da oni vide da vozači ne poštuju prometna pravila, ne staju na pješačkom prijelazu i voze prebrzo.

Policija će, dodaje Marko Oršulić nakon što dobije sve prijedloge građana provjeriti može li se na predloženim mjestima mjeriti brzina kretanja vozila. Ako sigurnosni razlozi budu ispunjeni udovoljit će se građanima i na predloženim mjestima mjeriti brzinu, a ako se ne stigne u 24 sata kontrola će se provoditi i ostale dane, navodi Oršulić.

Akcija kontrole brzine kretanja vozila provodit će se od 21. do 22. travnja, a građani svoje prijedloge mogu dostaviti na email adresu istarska@policija.hr. do 15. ovog mjeseca. Inače policija će cijeli tjedan od 18. do 24. travnja pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila na istarskom području, a svrha je, kažu smanjiti prometne nesreće koje se događaju zbog neprilagođene brzine.

Takvih je nesreća u Istri lani bilo 505, a u prava dva mjeseca ove godine 44. Lani je zabilježeno i 13 tisuća prekršaja prekoračenja brzine, a ako se takav trend nastavi, u istarskoj policiji kažu kako se nemože očekivati povoljnije stanje sigurnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.