Hrvatski radio

Radio Pula

Poljoprivrednici udruženi u web tržnicu

28.08.2015.

18:06

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi se Domaća web tržnica što više popularizirala, u istarskim će se gradovima predstavljati poljoprivrednici koji svoje proizvode prodaju putem te internetske aplikacije. Početkom tjedna je takva mala tradicionalna tržnica počela s radom u pulskoj Šijani, a održavat će se svakog ponedjeljka i petka od 18 do 20 sati.

Razlog zbog kojih se domaća web tržnica seli iz 'virtualnog' u stvarni svijet je uspostavljanje osobnog kontakta i povjerenja između kupca i proizvođača, kaže Milan Oplanić, voditelj projekta 'Domaće web tržnice.

Puljanka Bisera Pudić zadovoljna je prodajom svojih prirodnih sirupa i džemova te biljnih pripravaka preko interneta. Ipak drži kako i tradicionalan način trgovanja ima svojih prednosti.

Voćarka Renata Bertoša iz Kaldira ističe kako ima dosta upita, najviše preko telefona čiji broj nađu na aplikaciji Domaće web tržnice.

Takve tržnice uskoro bi trebale početi s radom u Pazinu, Labinu i Poreču. Bit će, kao i pulska, kasno poslijepodne, dva puta na tjedan.

Više možete poslušati u nastavku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.