Hrvatski radio

Radio Pula

Potpore za slabije razvijena turistička područja

28.06.2022.

12:32

Autor: HRT

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Foto: Istarska županija / ustupljena fotografija

Potpisani su ugovori o dodjeli potpora turističkim proizvodima i projektima na turistički manje razvijenim područjima Istarske županije u 2022. godini. Potpore se dodjeljuju četvrtu godinu zaredom, a u ovogodišnjem županijskom proračunu za tu je svrhu predviđeno 168 tisuća kuna.


Ove godine zaprimljena je 21 prijava te je, nakon provedene administrativne provjere i evaluacije odabrano 11 projekata. Radi se o projektima kojima će se obogatiti turistička ponuda Istre u segmentima aktivnog outdoor turizma, kulturne ponude i predstavljanja tradicije i običaja Istre, do valorizacije autohtone slastice.


Maksimalni mogući iznos pojedinačne potpore bio je 50.000,00 kuna, a sufinanciraju se troškovi uređenja, opremanja i označavanja šetnica, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza, uređenje, opremanje i označavanje izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), a koji su dio neke cjeline, nastavak uređenje i opremanje tematskih kuća, muzeja i interpretacijskih centara u svrhu privođenja turističkoj funkciji, te osmišljavanja konkretnog turističkog proizvoda, promocija i marketing, te postavljanje brojača bicikala na uređenim biciklističkim i pješačkim stazama.


Potpore su dobili: Općina Pićan za uređenje staze Sv. Roka; TZ Općine Vižinada za Eno-gastro radionicu u Centru za posjetitelje Maraston; Općina Lanišće za uređenje i opremanje MTB staze Dane-Vodice-Jelovice-Dane; TZ Općine Sveta Nedjelja za kreiranje nove pješačke rute „Staza kalića i bukaleta“; TZ Grada Buja za tematsku poučnu sakralnu stazu poljskih kapelica; TZ Općine Žminj za Valorizaciju slastice Kristove krune; TZ Središnje Istre za uređenje penjališta Pazinska jama II; Općina Lupoglav za opremanje vidikovca i nastavak uređenja pješačke kružne staze Aurania; Općina Tinjan za uređenje odmorišta na stazi Jure Grando; Općina Cerovlje za opremanje vidikovca Grimalda i TZ Općine Kršan za označavanje plaže Dražine.


Ugovore je potpisao župan Boris Miletić


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.