Hrvatski radio

Radio Pula

'Poračun za 2013. socijalno osjetljiv i razvojan'

29.11.2012.

15:44

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u Puli održana 37. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je donesen proračun za iduće godinu koji će iznositi 371 milijun kuna. Proračun je socijalno osjetljiv i razvojan bez obzira na recesijsko okruženje, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Bruno Nefat, nezavisni vijećnik Ladonje podupro je proračun ali je izrazio svoje nezadovoljstvo ulaganjem javnog novca u profitabilne sportove. Lovorka Tomičić iz pulskog HDZ-a pozdravila je namjeru otvaranja javne kuhinje, što je planirano novim proračunom za 2013. godinu.

Tijekom vijećničkih pitanja pulski je gradonačelnik na pitanje Radovana Cveka o prometu na pulskoj rivi odgovorio kako će odluku o tome hoće li pulska riva biti otvorena za promet vozilima nakon zvršetka izgradnje kanalizacijske infrastrukture, donijet će stručno povjerenstvo na osnovi projekcija i izračuna gustoće prometa. Privremeno zatvaranje rive za promet omogućilo je građanima drugačiji pogled na gradsku obalu te ih ponukalo da i sami daju svoje prijedloge za njezino uređenje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.