Hrvatski radio

Radio Pula

13:44 / 18.01.2016.

Autor: Nives Kalebić

Poreč brine o svojim mališanima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U posljednje dvije godine, natalitet u Poreču je porastao. Stoga Grad, koji je osnivač vrtića i jaslica, proširuje i obnavlja postojeće kapacitete, kako bi se pronašlo mjesto za sve više mališana jaslićke i vrtićke dobi.

Grad Poreč je udovoljio zahtjevima roditelja za upis djece u jaslice i vrtiće, pa se počelo i s proširenjem predškolskih kapaciteta. Zahtjeva za smještaj je toliko da su, kaže dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, u skladu s pedagoškim pravilima, sve što mogu i prenamijenili za vrtićke i jaslićke skupine.

Uređenje prostorija za novu jaslićku skupinu tek je prvi korak u povećanju kapaciteta u vrtiću u kojemu su smještene i jaslice. Do kraja ove godine uredit će se prostori za još dvije vrtićke skupine i time će se dobiti novih 35 mjesta za mališane te otvoriti osam novih radnih mjesta. Uz to, posebna se briga vodi o zdravoj prehrani najmanjih što je i na prvome mjestu, kaže glavna kuharica Lučana Sadrić.

Grad Poreč dobio je i potrebnu dozvolu za rekonstukciju stare škole u Draćevcu gdje će također biti smještena jedna jaslićka i jedna vrtićka grupa, a priprema se i dokumentacija za izgradnju još dvaju vrtića u porečkim prigradskim naseljima. Uz to, Grad skrbi i o postojećim predškolskim kapacitetima kako bi uvjeti u njima bili što bolji, zaključuju u Gradu Poreču.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.