Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč će se predstaviti u Münchenu

29.01.2022.

12:54

Autor: HRT

Hingerl, Stark, Prešurić i Duvnjak

Hingerl, Stark, Prešurić i Duvnjak

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s generalnim hrvatskim konzulom u Münchenu Vladimirom Duvnjakom na temu predstavljanja Poreča na diplomatskom prijmu u Bavarskoj povodom tradicionalnog obilježavanja Dana državnosti, na kojem će sudjelovati diplomatski predstavnici veleposlanstva stranih država, njemačkim gospodarstvenicima, djelatnicima iz kulture i medija.

Kako je dogovoreno, Poreč će biti grad "domaćin“, koji će tijekom tog događanja predstaviti turističku ponudu grada kao i mnogobrojne istarske delicije, i to kao pobratim njemačkog grada Poinga s kojim je Poreč prije još 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa. Upravo je proslava Dana državnosti dobra prilika da se da poticaj prijateljstvu između Poreča i Poinga, ali i da pružimo priliku Poreču da se predstavi u Njemačkoj, kao jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta.


Gradonačelnik je zahvalio generalnom konzulu na pozivu, napomenuvši kako će se Poreč potruditi da se predstavi u najboljem mogućem svjetlu. Tradicionalno se Poreč predstavlja i u svojim drugim gradovima prijateljima, kojih ima po cijeloj Europi.


Gradonačelnik se prilikom boravka susreo i s gradonačelnikom Poinga Thomasom Starkom, bivšim gradonačelnikom Albertom Hingerlom te predstavnicima hrvatskog iseljeništva.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR