Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč ove godine posjetilo 15 posto više turista

06.06.2015.

09:19

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak turističke sezone u Istri je više nego obećavajući! Poreč - najveće istarsko turističko odredište od početka godine posjetilo je čak 15 posto gostiju više nego lani nego.

Brojke su još nevjerojatnije u svibnju i prvim danima lipnja kada je Poreč posjetilo čak 60 posto gostiju više nego lani. Tome su, osim dobrog rasporeda blagdana, pridonijeli i bogati predsezonski programi poput svjetskog turnira u odbojci na pijesku koji je u tijeku, kaže direktor porečke turističke zajednice Nenad Velenik.

U Poreč kao turističko odredište ove je godine uloženo više od pola milijarde kuna. Najveće pojedinačno ulaganje je ono u resort na otoku Sv. Nikole vrijedno oko 250 milijuna kuna. Kako ponuda i kakvoća smještaja rastu iz godinu u godinu najbolje primjećuju stalni, dugogodišnji gosti.

Sunce i more još je uvijek glavni razlog dolaska turista u našu zemlji i to se još dugo neće promijeniti, procjenjuje direktor Turističke zajednice Nenad Velenik. Stoga je za promidžbu Poreča kao odredišta vrlo važno i to što je grad s najviše plavih zastava na svijetu.


Kao dobar motiv za dolazak gostiju, i to novih, pokazala su se vrhunska sportska natjecanja. Uz već spomenuti odbojkaški turnir, na kraju turističke sezone porečke goste očekuje najveći međunarodni plivački maraton, Croatia rally te poznati porečki triatlon.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.