Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč u znaku Street Art festivala

21.08.2015.

13:18

Autor: Vesna Mimica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Poreču se održava 15. međunarodni festival ulične umjetnosti, popularni Street art festival. Uz domaće umjetnike, gostuju i izvođači iz Francuske i Bugarske. Predstave se izvode po cijelome gradu, na veliku radost domaćih i stranih gostiju.

Ako ste na trenutak pomislili da Poreč u posezoni rano zaspi, pogriješili ste. Jer u tijeku je Street art festival koji svojim zanimljivim predstavama privlači pozornost turista ali i domaćeg stanovništva. Prvo treba zainteresirati one najmlađe, pa kada ste to uspjeli, na red dolaze ozbiljniji projekti. Poput stroja koji proizvodi rock&roll. Glumac Grégoire De Martino.

Prednost izvođenja predstave na cesti jest ta što ljudi sami izabiru hoće li ili ne gledati. Nema sredine. Prednost je i mogućnost neprevidivosti koju donosimo bez ikakvih pretenzija. 15. festival nije izgubio na zanimljivosti. Potpuno besplatan za gledatelje, na različitim lokacijama u gradu donosi radost i pruža još jednu mogućnost ugodno provedene večeri. Edvin Liverić, umjetnički izbornik SAF-a.


Cilj i zašto je festival uopće osnovan od strane Turističke zajednice Poreča i samog Grada Poreča je da se animira stara jezgra grada Poreča u špici turističke sezone. Sad smo nešto malo pomaknuli zadnje 2 godine festival na kraj kolovoza da bi animirali i tu podsezonu u samom Poreču.


I cilj je postignut. Na početku večeri malene gledatelje zabavio je bugarski lutkar, pa onda otkvačeni proizvođači rock&rolla, ugodna glazba gitare za romantičare negdje pred kraj večeri, a onda samba drugog dvojca iz Francuske. Ako ni to nije dovoljno, otvorena je i izložba plakata u povodu 15. godišnjice festivala, a na velikom ekranu možete gledati isječke iz bivših predstava. Tek tada možete ići na spavanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.