Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč već na početku srpnja ostvario milijun noćenja

03.07.2018.

11:18

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Poreč je i ove godine rano prešao brojku od milijun noćenja te za čak 14 tisuća noćenja više nadmašio lanjski datum. Porast od 21 posto ostvarili su domaći turisti, a i dalje su glavna emitivna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija i Italije. Grad u potpunosti živi za sve svoje goste.

U subotu je u Poreču ostvaren prvi milijun noćenja u ovoj godini. I to unatoč činjenici da su neki veći turistički objekti zatvoreni zbog preuređenja, poput hotela i naselja Laguna Park. Poreč je ove godine za 14 tisuća noćenja više nadmašio brojku noćenja u odnosu na isti datum lani. Porast od čak 21 ostvarili su domaći turisti, a i dalje su glavna emitivna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija i Italije, ističu u porečkoj Turističkoj zajednici.

Inače, večeri u najturističkijem istarskom gradu pune su turista i tako već gotovo dva mjeseca. Grad je krcat. I gostima i zbivanjima. Festivalske večeri, kabare, kino na otvorenom i ove godine privlače Porečane i njihove goste. Upravo su manifestacije na prvome mjestu razloga dolaska u Poreč, nakon njegovih arhitektonskih i povijesnih privlačnosti.

Desetak novih zbivanja u gradu ove godine zacijelo će biti pun pogodak za turiste iz cijeloga svijeta, kaže Vlatka Iličić Arklinić iz Valamar Rivijere: " Program je napravljen tako da nije isključivo ni na hrvatskom, ni na engleskom, ni njemačkom jeziku, već je prilagođen svim jezičnim skupinama. Zahvalan je za sve goste koji u Poreč dolaze", pojašnjava Vlatka Iličić Arklinić.

Skori dovršetak još nekoliko velikih hotelskih investicija za Poreč će značiti još bolje pozicioniranje na emitivnim tržištima i obaranje novih turističkih rekorda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.