Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč - velika ulaganja u infrastrukturu

26.10.2017.

13:53

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U porečku komunalnu infrastrukturu ove se godine ulažu znatna sredstva. Nakon što je na proljeće dovršena izgradnja cijele gradske obilaznice, ovih je dana počela izgradnja rotora u blizini autobusnog kolodvora. Uz to kreće i obnova još jednog dijela plaže na Materadi.

U Poreču je posljednjih godina uređeno 6 gradskih plaža, a sada kreće uređenje plaže na Materadi u Špadićima. Na oko 160 metara obale sanirat će se postojeće sunčalište i pristupne šetnice, a jedan će se pristup prilagoditi potrebama osoba smanjenje pokretljivosti. Sanirat će se i stari drveni mol, postaviti drvene klupe, a plaža će se, uz ostalo, dodatno opremiti i prenosivim svlačionicama i pametnim tuševima. Grad Poreč uređenje plaže na Materadi kandidirao je na natječaj Ministarstva turizma, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.


A do početka iduće sezona bit će gotova i izgradnja rotora kod autobusnog kolodvora. Investitor je Grad Poreč, a od Ministarstva unutarnjih poslova, kroz projekt sigurnosti cestovnog prometa, za sufinanciranje izgradnje rotora, dobiveno je 330 tisuća kuna. Gradonačelnik Loris Peršurić ističe kako se prvenstveno želi povećati sigurnost prometa te potom protočnost.


Izgradnjom rotora i rješavanjem crnih točaka kao što su Bašarinka i Srednji Špadići, Zelena laguna ili ulazak u Vraniće, broj prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama na području Poreča smanjio za tri puta, kaže Peršurić. Ističe i da se iduće godine jedan rotor planira graditi kod Baderne, a dva na prometnici koja se tek treba izgraditi kao glavni pristupni put do nove osnovne škole na Finidi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.