Hrvatski radio

Radio Pula

Porečka i Pulska biskupija donirala sanitetsko vozilo pulskoj bolnici

11.07.2018.

14:35

Autor: Tatjana Kaštelan

Porečki i pulski biskup Dražen Kutleša i ravnateljica bolnice Irena Hrstić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Porečki i pulski biskup Dražen Kutleša i ravnateljica bolnice Irena Hrstić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Porečka i pulska biskupija donirala je sanitetsko vozilo pulskoj bolnici. Primopredaja i blagoslov vozila obavljeni su jutros u Puli. Donacija je to svim pacijentima, rekao je porečki i pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša.

Bila je potreba za vozilom i mi smo nastojali to realizirati u što je mogućem kraćem roku, rekao je porečki i pulski biskup, monsinjor Dražen Kutleša. Mislim da je to donacija nama svima nama, jer ne gledam bolnicu kao neku sasvim drugačiju instituciju već smo to svi mi, bolnica je naša institucija i ogledalo sviju nas.

Pulska bolnica trenutačno ima dva vozila kojima se prevoze pacijenti, te tri stara vozila za prijevoz sanitetskog materijala, hrane i osoblja između dviju lokacija. Ravnateljica Bolnice Irena Hrstić ističe veliki značaj novih vozila.

Odmah sam naišla na pozitivan odgovor, pokrenuli smo proceduru i evo danas izrealizirali. Sve bi trajalo puno duže da smo kroz neke programe morali skupljati donacijska sredstva, rekla je ravnateljica Hrstić.

Donirano vozilo u vrijednosti od 286 tisuća i 250 kuna neće koristiti samo Bolnica. Prema potrebi i po preseljenju na novu lokaciju bit će proslijeđeno Istarskim domovima zdravlja. Vozilo je blagoslovio vikar pulskog Samostana svetoga Franje Asiškoga Nikica Batista. Ovo je treća donacija Biskupije Bolnici. Nakon medicinske opreme i bolničkih kreveta, novo sanitetsko vozilo dar je Porečke i pulske biskupije svim pacijentima.

Opširnije poslušajte u nastavku.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.