Hrvatski radio

Radio Pula

Porečki HDZ optužuje Grad za nepotizam, gradonačelnik tvrdi sve po zakonu

21.02.2017.

16:42

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Porečki HDZ na konferenciji za novinare optužio je IDS-ovo predsjedništvo da izvlači novac iz gradskog proračuna. HDZ Poreča želi upoznati građane s načinom funkcioniranja vrha IDS -a u Gradu, kaže predsjednik porečkog HDZ-a Dražen Prgić.

Riječ je o četirima tvrtkama čiji su vlasnici iz porečkog proračuna, kako tvrdi Prgić, izvukli više od četiri milijuna kuna. To su ljudi koji sjede u vrhu IDS-a Poreča i izravno posluju s gradom, gradskim tvrtkama i Turističkom zajednicom, kaže Dražen Prgić.

HDZ četiri godine ističe da gradom vladaju klijentelizam, nepotizam i kriminal, kaže Prgić koji želi da svi imaju istu šansu bez obzira na političku opciju. IDS pokušava grčevito ostati na vlasti da bi zaštitili isključivo sebe i svoje pozicije, dodaje.

Građani Poreča su im zadnja rupa na sviralu, zaključuje Dražen Prgić, koji situaciju u Poreču uspoređuje s talijanskom mafijom. To je javni novac, ističe Prgić i dodaje da će kroz nadolazeće lokalne izbore, jedina ideologija i zvijezda vodilja porečkog HDZ-a biti građani Poreča.

Nakon konferencije za novinare oglasio se i porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.