Hrvatski radio

Radio Pula

Porečki proračun iduće godine visok 245 milijuna kuna

01.12.2017.

15:29

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračun Grada Poreča za iduću godinu bit će 245 milijuna kuna te je razvojan, ambiciozan i socijalno osjetljiv, rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Peršurić je posebno istaknuo projekt vrijedan 108 milijuna kuna za izgradnju sustava za navodnjavanje Červar Porat-Bašarinka.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić  dodao je kako će se, uz ostalo, poticati i razvoj poduzetništva te širiti poduzetničke zone Buići-Žbandaj i Facinka. Predviđa se i daljnje uređenje gradskih plaža - ove je godine plaža na Materadi kandidirana na natječaj Ministarstva turizma i bit će uređena do iduće sezone, a predviđeno je i kandidiranje projekta uređenja plaže od hotela Palazzo do Talijanske osnovne škole.

Novost u porečkom proračunu je uređenje i izgradnja gradske rive koja će se obnavljati u tri faze. Gradonačelnik Peršurić je istaknuo kako se uz ostalo, nastavlja i uređenje starogradske jezgre te znatno ulaže u predškolstvo i školstvo, a nastavljaju se povlačiti i sredstva iz EU fondova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.