Hrvatski radio

Radio Pula

Porečki triatlon donio koristi i hotelijerima

19.10.2015.

15:40

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treći Porečki triatlon, na kojemu je nastupilo 370 natjecatelja iz 10 europskih zemalja, bio je prilika i da hotelijeri popune svoje kapacitete u posezoni, jer su mnogi triatlonci u Poreč stigli s obiteljima i prijateljima.

Poreč je pokazao da ne živi samo od sunca, mora i besprijekornog turističkog imidža, nego je još jednom otkrio i svoje sportsko srce. Tisuću 900 metara plivanja u jednoj od najljepših uvala, 93 kilometra vožnje biciklom kroz istarske vinograde i 20 kilometara trčanja - bili su nezaboravan doživljaj svakom triatloncu.

Nakon 3 sata i 54 minute, prvi je kroz cilj prošao Andrej Vištica iz zagrebačkog triatlon kluba Swibir ispred Slovenaca Jaroslava Kovačića i Andreja Šketaka.

Najbolja triatlonka bila je Čehinja Simona Krivankova, a druga je kroz cilj prošla naša Željka Šaban Miličić koja je ujedno postala i prvakinja Hrvatske jer se ovo natjecaje ujedno bodovalo i za prvenstva Hrvatske i Slovenije.

Treći Porečki triatlon, s kojim je završila natjecateljska sezona, uspješno su oganizirali zagrebački klub Swibir, tvrtka Happy time iz Poreča i porečka Turistička zajednica.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.