Hrvatski radio

Radio Pula

12:11 / 15.11.2015.

Autor: Jana Radić

Porečko-pulska biskupija podijelila stipendije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Porečko-pulska biskupija podijelila je na sinoćnjoj svečanosti u Pazinskom kolegiju 237 stipendija učenicima i studentima. Sredstva su osigurana putem Zaklade "Blaženi Miroslav Bulešić". Riječ je o nešto više od milijun i dvjesto tisuća kuna.

Osnovnoškolcima je podijeljeno 77 stipendija po 3 tisuće kuna, srednjoškolcima 78 u iznosu od 5 tisuća kuna, 80 studenata dobilo je po 7 tisuća, a dva doktoranda po 15 tisuća kuna. Sveukupno nešto više od milijun i dvjesto tisuća kuna. Zaklada se financira donacijama, a biskup porečko-pulski, monsinjor Dražen Kutleša nada se još većem broju stipendija iduće godine.

Ravnatelj Zaklade, prečasni Željko Zec istaknuo je da se u rad zaklade, osim biskupije, uključilo i dvadesetak pojedinaca i tvrtki, što je ujedno poziv da im se iduće godine pridruži što više donatora.

Od vas tražimo da budete pošteni ljudi i dobri učenici, kako bismo na vas bili ponosni, poručili su stipendistima iz Porečko-pulske biskupije.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.