Hrvatski radio

Radio Pula

Poreču nagrada "Žuti okvir" National Geographica

17.12.2021.

09:44

Autor: HRT

Dodjela nagrade Žuti okvir

Dodjela nagrade Žuti okvir

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Na svečanosti u Zagrebu Gradu Poreču uručena je nagrada "Žuti okvir" u sklopu projekta Održiva Hrvatska, u organizaciji časopisa National Geographica i Adria Media Zagreba. 

Vođeni motom časopisa u žutom okviru – Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svome planetu – National Geographic Hrvatska pokrenuo je dugoročni projekt “Žuti okvir” kako bi potaknuo interes ljudi za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju, da se počnu aktivno primjenjivati njegove odredbe i smjernice, da se vrednuju, cijene te prepoznaju iskoraci koji u tome smjeru čine pojedinci, institucije i organizacije u jednom od 17 ciljeva UN-ova Programa održivog razvoja.


Za cilj Čista voda i higijenski uvjeti, Gradu Poreču nagrada je uručena za projekt izgradnje četiriju pročistača u sklopu projekta Sustava odvodnje s uređajima za pročišćavanje grada Poreča, kojim je priključeno 92% stanovništva grada i prigradskih naselja na sustav javne odvodnje.


Nagradu je od Dunje Mazzocco Drvar, ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, preuzeo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zahvalivši svima uključenima u taj iznimno zahtjevan projekt.


- Četiri pročistača voda koje smo ove godine otvorili i stavili u funkciju zaštitit će more kao jedan od naših najvažnijih resursa, ne samo za nas, nego za generacije koje tek dolaze. I iako se ovdje radi o projektima koji su ispod zemlje, nevidljivi i time možda manje atraktivni, oni su presudni za naš grad i drago mi je da je to prepoznato kao primjer drugima -zahvalio je gradonačelnik organizatorima.


Žuti okvir

Žuti okvir

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.