Hrvatski radio

Radio Pula

Posezona u pulskoj Zračnoj luci

22.09.2013.

07:48

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulsku Zračnu luku do sredine rujna sletjelo je 315 tisuća putnika što je 4 posto manje u usporedbi s istim razdobljem lani. Broj putnika uskoro će se dodatno smanjiti jer se početkom jeseni ukidaju mnoge niskotarifne zračne linije koje su Pulu pozivale s europskim turističkim odredištima.

No već sada se pregovara o uvođenju novih linija iduće turističke predsezone. Razlog ovogodišnjeg slabijeg prometa u pulskoj Zračnoj luci bio je uvođenje viza za ruske goste koji su činili 32 posto ukupnih putnika u pulskoj luci.

Premda se manjak na tom tržištu uspio nadoknaditi dolaskom turista iz ostalih zemalja, prevenstveno Velike Britanije i Skandinavije, on se odrazio na ukupne rezultate poslovanja. No direktor Zračne luke Svemir Radmilo ipak je zadovoljan i najavljuje već sada pripreme za iduću sezonu. U planu im je uvođenje novih zračnih linija.

Do sredine listopada će se, dodaje Radmilo, ukinuti neke niskotarifne zračne linije koje su Pulu tijekom sezone povezivale s poznatim europskim odredištima.

Za sada nema ni novosti na domaćim letovima. Plan da se uspostave izravne zračne linije prema Splitu ili Dubrovniku još će neko vrijeme pričekati.

Svemir Radimilo kaže kako zasad ni jedna takva linija nije ušla u sustav sufinanciranja nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa, pa ostaje jedino sadašnja linija Pula – Zagreb, s ranim letom iz Pule i kasnim večernjim povratkom.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.