Hrvatski radio

Radio Pula

Postani sam svoj majstor u Re-Geppettu

20.03.2023.

09:05

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / Pixabay

Nova edukativno–praktična radionica otvorena za sve zainteresirane građane koju organizira komunalno poduzeće Pula Herculanea uz podršku Grada Pule i partnerstvo s udrugom Zelena Istra, održat će se 23. ožujka u 18 sati sati u Radioni Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc.

Radionica usmjerena je savladavanju osnovnih popravaka u kućanstvu, a polaznici će imati priliku naučiti kako koristiti osnovne alate u najčešćim situacijama kao što je zatvaranje ventila za vodu, odčepljivanje sifona, bušenje i krpanje rupa u zidu.


Radionica pod nazivom „Sam(a) svoj majstor“ namijenjena je svima, a cilj je osnažiti žene i muškarce u osnovnim vještinama popravljanja. Popravljanjem i pravilnim održavanjem uređaja produžujemo životni vijek proizvoda i smanjujemo stvaranje glomaznog i elektroničkog otpada.


Radionicu vodi majstor i voditelj Radione Re-Geppetto Marko Grbac Knapić koji će iz vlastitog iskustva prenijeti osnovno znanje kao i praktične trikove. Radionica uključuje teorijski i praktičan dio, a broj mjesta je ograničen zbog čega je dolazak potrebno prijaviti na ured@zelena-istra.hr


Polaznici ove radionice, koji su ujedno i korisnici usluga, ostvarit će popust na redovne usluge Pula Herculanee. Ovom se radionicom, kao jednom u nizu takvih aktivnosti,nastavlja provedba kampanje sustavne edukacije građana o važnosti osiguravanja održivosti sustava gospodarenja otpadom te mogućnostima ponovnog korištenja različitih vrsta otpada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.