Hrvatski radio

Radio Pula

Poznate osobe o globalnom zatopljenju

29.02.2016.

12:37

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu Leonardo DiCaprio već se godinama zalaže za osvješćivanje problema globalnog zatopljenja. Svoj pobjednički govor na dodjeli Oscara, ali i na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa, posveti je svima koji se bore za očuvanje planeta.

"Povratnik je priča o čovjeku i prirodi. 2015. godina bila je najtoplija u povijesti, morali smo ići na južnu polutku samo da bi pronašli snijeg. Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipuliraju velike kompanije. Zbog naše djece i njihove djece, zbog milijuna najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo", izjavio je prilikom primanja nagrade Oscar Leonardo DiCaprio

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.